Aquarea toplotna pumpa vazduh-voda                                      

Aquarea je inovativno niskoenergetsko rešenje namenjeno stvaranju veće udobnosti u kući čak i pri ekstremnim spoljašnjim temperaturama. Omogućuje dovođenje toplote u radijatore, podno grejanje, ventilator konvektore, kao i proizvodnju potrošne tople vode.
       
Toplotna pumpa Aquarea je sistem koji stvara savršenu temperaturu i proizvodi toplu vodu na jednostavan i jeftin način koji ne šteti okolini tako što prenosi toplotu umesto da je stvara. Nalazi se među tehnologijama navedenima na plavoj karti Međunarodne agencije za energetiku (IEA), čiji je cilj da do 2050. smanji emisiju CO2 na polovinu nivoa emitovane 2005. godine. Aquarea je deo nove generacije sistema za grejanje koji koriste obnovljiv, besplatan izvor energije (vazduh) za grejanje ili hlađenje kuće kao i za grejanje vode.

Aquarea toplotne pumpe nude:

・ Veoma visoku efikasnost (COP od 5,08 za novu monobloc jedinicu od 5 kW)
・ Razvijenu liniju za niskoenergetske kuće (već od 3 kW)
・ Rešenje T-CAP koje je idealno za hladne prostore s obzirom da održava nominalni
     kapacitet do -20 °C
・ Jednostavno upravljanje putem pametnog telefona (koristeći opcioni interfejs)
・ Široku paletu efikasnih rezervoara za skladištenje potrošne tople vode
             
Uštede energije i do 80 %!
  
                 
Panasonicova toplotna pumpa Aquarea omogućuje uštedu pri grejanju i do 80 % u poređenju sa električnim grejačima. Na primer, sistem Aquarea od 5 kW ima COP koeficijent 5,28. To je 5,28 kW više od konvencionalnog električnog sistema za grejanje koji ima maksimalno COP 1. Navedeno odgovara uštedi od 80 %. Potrošnja se može i dodatno smanjiti povezivanjem fotonaponskih solarnih ploča u sistem Aquarea.

Zašto toplotne pumpe za vazduh? ・ Grejanje, hlađenje i potrošna topla voda proizvode se jednim sistemom
・ Najbolje u pogledu efikasnosti: čak i pri ekstremnim spoljašnjim temperaturama
・ Ekološki prihvatljivo: može se povezati sa solarnim panelima
・ Tehnologija koja se prilagođava svakoj kući: ekstremno niskim
     temperaturama, visokim temperaturama, bez obzira na klimatske uslove
・ Široka lepeza rešenja: povezivanje sa podnim grejanjem, radijatorima i ventilator konvektorima
・ Manji računi za grejanje i manji troškovi održavanja
・ Jednostavno se integriše u većinu sistema za grejanje
・ Energetski efikasna alternativa sistemima grejanja na lož ulje, LPg i električnu energiju
・ Idealno za nekretnine bez pristupa gasovodu
・ Smeštena spolja, ne troši dragoceni stambeni prostor u unutrašnjosti zgrade

NOVA H GENERACIJA AQUAREA A+++

Lepota udobnosti. Nova generacija H predstavljena je jedinicama od 3 do 16 kW. Jedinice malog kapaciteta posebno su projektovane za niskoenergetske kuće i postižu impresivan COP od 5 (pri 3 kW).

Bolja efikasnost i veća vrednost A++/A++                                 
· A++ za primene pri srednjim temperaturama (radijatori, ErP 55 °C)
· A++ za primene pri niskim temperaturama (podno grejanje, ErP 35 °C)
· 3 i 5 kW udovoljava ErP propisu od 19. septembra kao A+++

Aquarea, nova generacija pametnih uređaja za efikasno grejanje i potrošnu toplu vodu!

Zahvaljujući visokom stepenu tehnologije sistema i naprednom upravljanju, mogu održavati visok izlazni kapacitet i efikasnost čak i pri -7 °C i -15 °C. Softver uređaja Aquarea optimizovan je za zahteve niskoenergetskih kuća kako bi se maksimalno povećala energetska efikasnost. Nezavisno od vremena, Aquarea može raditi čak i na -20 °C. Kompaktan dizajn spoljašnje jedinice čini instalaciju vrlo jednostavnom.

Jednostavno za ugradnju!

· Električni priključci sada se nalaze na prednjoj strani
· Jednostavan pristup delovima i jednostavna ugradnja zbog svih cevi u nizu
· Novo daljinsko upravljanje sa full dot širokim displejom i novim funkcijama
· Mogu se priključiti dodatni senzor temperature u prostoriji, komplet za solarno grejanje, upravljanje sa 2 zone,   
  bazen i cirkulaciona pumpa (potreban je dodatni PCB: Cz-NS4P)

Novi uređaj, All in One sa upravljanjem u 2 zone!

· 2 kruga grejanja sa 2 različite temperature vode
· 2 pumpe i 2 filtera za vodu
· regulacija vode za podno grejanje sa ventilom za mešanje Za renoviranja i novogradnje, toplotnu pumpu T-CAP možete instalirati na mestima sa zahevnim izlaznim kW kapacitetom.        
                        
AQUAREA T-CAP!

Osigurava održavanje kapaciteta grejanja pri vrlo niskim temperaturama Kompletna T-CAP linija proizvoda može zameniti stare gasne kotlove ili kotlove na lož ulje, a da u novoj instalaciji ima i podno grejanje, pa čak i ventilator konvektore; linija T-CAP idealna je zamena za stare gasne kotlove ili kotlove na lož ulje. Sve Aquarea toplotne pumpe mogu se spojiti na solarni pribor ili PV sistem kako bi se povećala efikasnost, a učinak na ekosistem sveo na najmanju meru.

Ključne prednosti · Sposobnost održavanja istog izlaznog kapaciteta toplotne pumpe čak i pri -20 °C bez pomoći električnog  
  grejača
· Veliki učinak grejanja čak i pri niskim spoljašnjim temperaturama
· Dodatne funkcije: Automatski način rada i način rada tokom odmora, pojačanje grejanja, sušenje betona i  
  prikaz potrošnje energije
· Može se odabrati kapacitet dodatnog grejača (3/6/9 kW), u zavisnosti od modela
· Moguća je softverska aktivacija hlađenja

Uz Panasonicovu toplotnu pumpu nema potrebe predimenzionisati toplotnu pumpu kako bi se postigao željeni kapacitet pri niskim temperaturama!

· Panasonicov jedinstveni softver i inverterska tehnologija za niskoenergetske kuće omogućuju proizvodnju vode za grejanje putem toplotne pumpe pri 20 °C, kada je potrebno samo malo grejanja zbog viših spoljašnjih temperatura
· Sve Aquarea toplotne pumpe imaju unutrašnju ekspanzionu posudu od 10 l
· Aquarea toplotne pumpe imaju inverterski kompresor koji može regulisati izlazni kapacitet u zavisnosti od potreba
· Novi ugrađeni „twin dice“ sistem (spoljašnja jedinica sa dva ventilatora)
· Wlektrični grejač od 3/6/9 kW integrisan je u toplotnu pumpu (u zavisnosti od jedinice)
· Panasonicove toplotne pumpe mogu raditi i uz veoma niske spoljašnje temperature, pa i do -28 °C,  a garantuju grejanje i bez dodatnog sistema grejanja sve do -20 °C
· Panasonicove toplotne pumpe vrlo su tihe i imaju program za noćni tihi rad. Pogledajte kalkulator buke na: www.panasonicproclub.com

AQUAREA HT

Aquarea HT može zagrejati vodu na 65 °C, čime ona postaje idealna visokoefikasna zamena za gasne kotlove ili kotlove na lož ulje. Ekološki izvor energije u saradnji sa postojećim radijatorima! Aquarea HT (9 kW i 12 kW) omogućuje vam da zamenite klasičan izvor grejanja (poput lož ulja ili gasa), ali i da zadržite stare radijatore radi minimalnog narušavanja doma.

Pametan bivalentni rad!

Pomoću Aquarea bivalentnog upravljača sada možete kombinovati različite izvore grejanja (bojler sa toplotnom pumpom), što omogućuje postavljanje najefikasnijeg rada sistema. Paleta Aquarea HT jednostavno se ugrađuje i dostupna je uz nominalnu izlaznu snagu od 9 kW ili 12 kW. Jedinice mogu biti jednofazne ili trofazne, u Bi-bloc i Monobloc dizajnu. HT vrlo tiho radi, pa unutar kuće nema nikakve buke jer postoji dvostruki stepen kompresije.

NOVA AQUAREA SMART CLOUD ZA H GENERACIJU!
   
Najnaprednija regulacija grejanja za današnjicu i za budućnost Jednostavno i snažno upravljanje energijom. Aquarea Smart Cloud mnogo je više od jednostavnog termostata za uključivanje i isključivanje uređaja za grejanje. Snažna je i intuitivna usluga za daljinsko upravljanje svim funkcijama grejanja i proizvodnje vode, uključujući praćenje potrošnje energije. Nove funkcije za kompanije koje se bave održavanjem će biti dodate u prvoj polovini 2018. godine, čime će se omogućiti daljinsko održavanje korisnicima i fabrikama koje koriste bilo koje uređaje.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE I POVEZANOST!      
Povezivanje sa sistemom u kući i integracija sa sistemom upravljanja objektom postaju sve popularniji. Te integracije pomažu u nadzoru svih kućnih uređaja sa centralne platforme kao i u optimizaciji rada i troškova. Panasonicov interfejs radi sa najpopularnijim protokolima Modbus i KNX.
Za slučajeve neintegrisane kontrole, Panasonic je razvio jednostavno povezivanje sa bežičnim LAN-om, pa tako krajnji korisnik može daljinski regulisati svoju toplotnu pumpu sa bilo koje lokacije.

AUTOMATSKA REGULACIJA!

Povezan sa usmerivačem, sve informacije o sistemu grejanja koje nadzire automatika toplotne pumpe dostupne su sa interneta. Instalateri, servisna preduzeća  i krajnji korisnici daljinski nadgledaju ugradnju. Panasonic je razvio novi način rada za HPM jednostavan za pokretanje. Pokrenite svoj bivalentni sistem za samo 10 minuta!

AQUAREA + PV PANELI!

Ključne prednosti:
· Povećava električnu energiju proizvedenu u solarnom sistemu za 120 %
· Reguliše potrošnju energije toplotne pumpe u skladu sa izlaznom električnom energijom iz fotonaponskog sistema uzimajući u obzir energetske zahteve kuće
· Inovativni algoritam stvara ravnotežu između potrošnje toplotne pumpe i kućne udobnosti na temelju spoljašnje temperature i energetskih zahteva zgrade
· Jednostavna konfiguracija upravljača toplotne pumpe sa fotonaponskim sistemom

AQUAREA AIR   RADIJTORSKI KONVEKTORI ZA GREJANJE I HLAĐENJE!

Nova linija radijatora za veoma niske temperature za primenu toplotne pumpe: Aquarea Air 200/700/900 sa efektom isijavanja Tanki Panasonic Aquarea Air radijatori pružaju visokoefikasno upravljanje klimatizacijom. Radijatori dubine samo 13 cm predstavljaju vrhunske uređaje na tržištu. Elegantan dizajn Aquarea Air i usavršavanje proizvoda jasno su vidljivi u svakom detalju, pa se jednostavno uklapa u svaki dom. Izuzetno tanak profil uređaja Aquarea Air postignut je zahvaljujući inovativnom dizajnu jedinice ventilacije i izmenjivača toplote. Ventilator je tangencijalan sa asimetričnim lopaticama, a izmenjivač toplote velike površine omogućuje postizanje velikog protoka vazduha uz mali gubitak pritiska i male nivoe buke. Izvrsna efikasnost ventilacije znači da motor troši znatno manje energije (manje potrebne snage). Brzinu ventilatora stalno modulira upravljač temperature proporcionalnom ugrađenom logikom, uz nedvosmislene prednosti pri regulaciji temperature i vlage tokom letnjeg rada.

REZERVOARI ZA SANITARNU VODU

Široka lepeza rezervoara prilagođena svim potrebama.
Panasonic nudi najbolju kombinaciju sistema Aquarea sa pripremom potrošne tople vode. Široka lepeza rezervoara prilagođava se specifičnim potrebama uz poštovanje visokih standarda kvaliteta. Širok raspon pokriven je jednim rezervoarom sa međurezervoarom, dva rezervoara od nehrđajućeg čelika klase A i pet emajliranih rezervoara od 150 do 400 l. Rezervoar za toplu vodu s međurezervoarom.
Namenjen je za primene prilikom adaptacija. Rezervoar od 200 l za toplu vodu u domaćinstvu sa međurezervoarom od 80 l posebno je pogodan za brzu dogradnju postojećih instalacija. Ovaj rezervoar uključuje 3-smerni ventil i pumpu A klase. Jednostavna ugradnja, lep izgled, visoka efikasnost za proizvodnju tople vode u domaćinstvu i za grejanje.

 

AQUAREA DHW   TOPLOTNA PUMPA ZA PRIPREMU SANITARNE TOPLE VODE!
                                  
Rezervoar za toplu vodu sa ugrađenom toplotnom pumpom Toplotna pumpa jedan je od energetski najefikasnijih i cenom najprihvatljivijih načina zagrevanja vode. Pumpa se ugrađuje na rezervoar i crpi energiju iz okolnog vazduha koristeći dodatni izvor energije za zagrevanje vode do 55 °C.

Prednosti sistema Aquarea DHW

· Visokotehnološki rotacioni kompresor osigurava veću energetsku efikasnost i viši koeficijent efikasnosti, što znači i veće uštede energije – i do 75 %.
· Omotan oko unutrašnjosti spoljašnjeg poklopca rezervoara sprečava nastajanje kamenca, produžava korisni radni vek opreme i poboljšava sigurnost
· Dimenzije i kapacitet grejanja Aquarea DHW rezervoara srednje zapremine omogućavaju jednostavnu zamenu postojećeg električnog bojlera za vodu. Njegova kompaktna veličina omogućuje ugradnju na mestima na kojima se prethodno ugrađivao električni bojler za vodu
· Impresivna zaštita rezervoara postiže se upotrebom izvrsnog izuzetno čistog emajla i velikog magnezijumskog elementa. To osigurava trajnost čak u najtežim radnim uslovima bez štetnih aditiva u vodi.

 

Preuzmite katalog PANASONIC AQUAREA 2017/2018

Preuzmite selekcioni software

Preuzmite uputstvo za upotrebu fajl Aquarea User Guide.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP